back

Bosch Corporate Headquarters

Commercial 12,000m2 Complete 2016

Reflecting the energy and technology heart of this global German electronics company, their Australian headquarters was overhauled to deliver a space focused around enabling best practice workspace utilisation.

Spanning 12,000 sq m of open plan workspaces, offices, meeting hubs and breakout areas, the space was designed to reflect the energy and technology heart of the Bosch brand. The VIA team helped to introduce Bosch’s version of activity based working, dubbed Inspiring Working Conditions¬†(IWC).

The ground floor lobby opens out to dedicated spaces for testing labs, workshops, display zones and showroom spaces, while the first and second floors house workspaces, meeting rooms and breakout areas for collaboration.

Colour was used to bring definition to the workzones and areas, further enabling employees to consider their work practices distinctly, utilising agile working practices to further productivity.

Photography by Jaime Diaz-Berrio