back

Glenhaven Seniors Living

Seniors Living 8,400m2 Complete 2017

Aiming for zero threshold throughout, the sloping site needed to be neutralised by clever design.

Home to 120 residents, two large buildings were designed with an intricately connected roof. Our client, Arcare are at the frontier of seniors living experience, and embrace new thinking and ideas in the design of their sites, with Glenhaven no exception.

The large roof eaves overhang at varying heights, while the brick bands are carefully designed to emphasise horizontal proportions. Screening and vertical elements create an adjacent focal point and helps define the rhythm of the building. Landscaping is used to smooth levels and adds to the outdoor areas, with colour, texture and materiality carefully considered and chosen.